Tajemstvi mladi Sledujte mě na Twitteru Odebírat RSS

Koučové, trenéři a podvodníci

Posted in

V poslední době se nám vyrojila kupa nových rozličných profesí, naprosto neužitečných, ale výnosných. Pokud hledáte práci, tady je inspirace. Myslím, že to zvládne skoro každý, komu není cizí trocha té přetvářky a neštítí se využívat ostatní.

Kupříkladu taková Bc. Lenka Černá je kouč II. stupně (komu se taky vybavil čaroděj druhého stupně?) – certifikovaný kouč pro práci s Emočními rovnicemi. Ptáte se, co to je?

Patentovaná metoda Emočních rovnic to nechci vidět 1.gif je praktickou jednoduchou metodou, která pomáhá lidem s depresí, životní nerovnováhou, vztahovými i pracovními problémy. Je založena na reálné práci s obsahem vašeho emočního podvědomí, který aktivně měníte ve spolupráci se zkušeným koučem. Jedná se o komplexní zmapování emoční části vašeho mozku a opravu zapsaných vzorců. Negativní Emoční vzorce se vyhledávají, testuje se jejich správnost a speciální metodou se otáčí v klientův prospěch. Cílem programu Odhalte své Emoční rovnice je komplexní a trvalá změna osobnosti vedoucí klienta k dlouhodobé životní rovnováze v základních 4 oblastech života.

Pyšní se publikační činností "do předních českých médií (Moje Psychologie, Juicy, Ona Dnes, Elle, Žena a život, Dieta, Katka, Elle, Blesk pro ženy, Marie Claire)" a vedením "největší české manželské poradny na Proženy.cz". Chybí už jen Chvilka pro tebe. to snad není možny.gif Do publikační činnosti spadají i takové skvosty jako Sexuální manuál ženy:

Snímek obrazovky 2011-06-19 v 19.01.32.png

Konzultační cena: 3000 Kč / 1 hod.

Tak mě napadá otázka, jak vůbec dříve spolu dovedli lidé vydržet a souložit, bez všech těch zaručených návodů a znalosti bodů G a U?

Další typickou představitelkou je sexuální koučka a trenérka Julie Gaia Poupěto (podobnost jména s Kateřinou Norou Bochníčkovou alias Dolly Buster čistě náhodná). Jako ostatní kouči se taky pyšní tím, že řeší věci, které by dříve nikoho ani řešit nenapadlo. No nevím, jestli je to zrovna nějaká deviza. Stejně tak bych se mohla vážně zabývat otázkou, kolik mravenců je potřeba k zašroubování žárovky.

Z manažerské sféry jde příkladem Katarina Emma Schapiro. Všichni tihle koučové, trenéři, manažeři PR a ti, co radí, jak zbohatnout a pozitivně myslet, tím tak maximálně řeší to, jak sami zbohatnout prodejem svých rozumů, CDček, DVDček, triček a dalších upomínkových předmětů. Jejich semináře a konference jsou plné všeobjímajících rad ve stylu Nesnažte se napravovat to, co nefunguje, najděte to, co funguje, a ještě to zlepšete. V podstatě jde o stokrát omleté věci, které najdete ve starých americký příručkách jako jsou Myšlením k bohatství, Můj chudý a bohatý táta a dalších, které vám mají změnit pohled na svět. Když kapitál máte, nějakou větší škodu vám neudělají, když jste chudý jak kostelní myš, můžete si jich přečíst kolik jen chcete, ale maximálně tím docílíte toho, že budete pro svoje okolí ještě otravnější.

 

0 komentářů:

Post a Comment