Posted in
otraviny
Pro většinu mého okolí je Starbucks známkou luxusu. Pro mě to je jen obyčejný předražený bufet, odkud si můžete odnést kafe. Ono samo za sebe mluví už i to, že tu zaručeně nejlepší kávu dostanete do papírového kelímku – když se i to dá brát za luxus, už to asi nebude dlouho trvat a objeví se i řetězec luxusních drive-in italských restaurací. Nebo že na to by už lidi neskočili tak ochotně?
Srovnání níže mimojiné vypovídá o tom, co všechno Starbucks musí udělat, aby zakryli přepálenou chuť:
Srovnání níže mimojiné vypovídá o tom, co všechno Starbucks musí udělat, aby zakryli přepálenou chuť:
11. Nejhorší Espressohttp://balancingwellness.com/2010/11/14/20-worst-drinks-in-america-2010/
Starbucks Peppermint White Chocolate Mocha se šlehačkou (600 ml)
660 kalorií
22 g tuku (15 g saturovaných)
95 g cukru
Ekvivalent obsahu cukru: 8½ kopečků zmrzliny
Tohle doufejme rozptýlí i poslední zbytky „aureoly zdraví“, která je ještě stále v kavárenství patrná – to zcestné přesvědčení, že nápoje založené na espressu nenadělají mnoho škod. Do tohoto 600 ml kelímku se Starbucks podařilo nasoukat více kalorií a saturovaných tuků než má čtvrtina velké salámové pizzy. To z něj dělá rovnocenného partnera večeře se zákuskem v přestrojení za šálek kávy.