Tajemstvi mladi Sledujte mě na Twitteru Odebírat RSS

Apple store

Posted in
Nepochybuji o tom, že Macy v budoucnu najdou skvělé využití pro hraní her, poslech hudby, sledování filmů a čtení e-booků.
Vážně to není tak zlé. Apple si prostě uvědomil, že Microsoft už ovládá kancelářskou sféru. Namísto plýtvání času vedením bitvy, kterou nemůže nikdy vyhrát, se rozhodli nebojovat s realitou a být tím, čím jsou – drahými hračkami.
Celkem vzato, není to ani trochu špatný tah – z finančního hlediska.
http://lifehacker.com/5726764/why-the-mac-app-store-sucks

Už v případě app store pro iPhone a iPad si sami vývojáři stěžovali na nemožnost vyjít vstříc svým zákazníkům se včasnými záplatami a novými verzemi, protože schválení každé nějakou dobu trvá:
Apple's Mistake
Přála bych si zpět tu malou firmu, kterou nikdo neznal a vycházela vstříc přáním svých uživatelů (a kdy slůvko jailbreak nikomu nic neříkalo a nikdo by si už vůbec nedovedl představit podobný koncept u macu). Nakonec se z applu zrodila obluda čistě komerční. Chjo. Ješte zbývá linux a pak nevím, kdyby i u něj všechny hlavní (nebo spíš pro mě použitelné) distribuce změnily strategii na ukládání všeho na cloudu, nevím už, kam jinam se uchýlit.

A u apple všechno nasvědčuje tomu, že právě tímhle směrem má našlápnuto. Kdo ví, možná to nebude tak dlouho trvat a budeme se logovat na mac pomocí svého ID (s naší adresou, kreditkou a historií nákupů a oblíbených věcí v centrální databázi), díky tomu si spustíme bez problémů software prostřednictvím svého ID zakoupený, ale s většinou dat v cloudu (jak jinak, když chci používat macbook, iPad, iPhone a ještě další mac, přece ráda ocením, že ke všemu mám bezproblémový přístup). A koneckonců, i když bude mít k nějakému souboru dat o mě přístup x reklamních společností (iAd určitě pronikne dál a rozvine se, je to moc výnosný koncept na to, aby zůstal mimo hru), ve výsledku je to pro mé dobro, nebudou mě už nikdy otravovat reklamy, které me nezajímají.

0 komentářů:

Post a Comment