Tajemstvi mladi Sledujte mě na Twitteru Odebírat RSS

Televizní kultura

Posted in
Ať už chceme nebo nechceme, televize je součástí našeho života a ovlivňuje to, jak vnímáme svět kolem sebe. Když běžely v televizi Zoufalé manželky, nikdo se nepozastavoval nad tím, jaký tam žijí divný život a jak primitivní jsou záležitosti, kolem kterých se točily jednotlivé díly. Zdeformováni tím, co vidí dnes a denně v bedně, nechají se dojmout k slzám Esmeraldou a na druhou stranu s radostí šoupnou rodiče do domova důchodců, aby měli doma klid.

U některých to zajde ještě dál. Rozmazlení pasivním přístupem, kdy stačí zmáčknout tlačítko a jsou jim servírovány příběhy a zážitky, které si mohou přivlastnit, mají problém se situacemi, kdy nemůžou děti nebo partnera tak snadno vypnout a zapnout, podle chuti a nálady. Rodičům začínají být na obtíž děti a dětem zase rodiče a vzájemné konflikty často končí oboustranným trucováním u televize a u počítače. Tradiční hodnoty se bulvarizují a do ohniska zájmu se dostávají instantní celebrity, soukromé aféry, sex a informace o tom, co musíte bezpodmínečně toto léto mít na sebe.

pes tv.png

Když se začnou lidé o něčem bavit a není to zrovna práce nebo jejich příbuzenstvo, informace, kterými se ohánějí, většinou převzali z článků v bulváru nebo bulváru s nálepkou seriózního tisku. A co víc, často si nedají práci ani s tím přečíst to celé, ale i tak jsou schopni se o to do krve hádat. Nedejbože, když přijde řeč na to, co bylo včera v televizi. Už jsem si zvykla, že jsem za úplnou blbku, když nevím, co se děje v Růžové zahradě a co jsou to VKVčka, telenovely a jim podobné seriály vyloženě u dámské části publika bodují. U té mužské je to zase sport a přestupy a výkony hráčů a jak jsme to včera hrdinně někomu zas nandali. Ono celkově, kdyby lidi nechodili do práce, nedrbali sousedy a rodinné vztahy a trable svých známých a v jednom kuse neřešili peníze, témat k hovoru by moc neměli. oci na horu-to neni mozny.gif

Děsí mě, jak se lidé nechají strašně lehce ovlivnit a zmanipulovat, a nerozumím tomu, že i vzdělaní lidé tomuhle všemu podléhají. Všechno už je předžvýkané a vlastní úvahy se jen málokde tolerují. Mít vlastní názor, který je v rozporu s titulky zpráv na nově, jakkoliv by byl dobře podložený, je něco jako svatokrádež, nemyslitelné a odporuje to zdravému rozumu. S tou stoprocentní jistou se těžko bojuje a je těžké mít takové lidi kolem sebe, protože vysvětlit jim něco je prakticky nemožné. Vpodstatě stačí už jen nemít facebook a člověk je za podivína.

0 komentářů:

Post a Comment