Tajemstvi mladi Sledujte mě na Twitteru Odebírat RSS

Nová žena

Postupně se vytrácí u žen ženskost, u mužů mužnost a ani jedno z pohlaví si s tím neví dobře rady a uchylují se k radám a návodům na život z internetu, médií a poraden. Možná by někdy bylo lepší skočit za babičkou a zeptat se, na čem skutečně záleží. Následující komentář je z diskuze pod článkem, který opěvuje přednosti nového sebevědomého ženství:

Ráda bych doufala, že tvůj optimismus je něčím podložený, ale jak tak pozoruji nástup žen generace Y, jsou na tom ještě hůř než generace X.

Zaprvé, mají jen pár — pokud vůbec nějaké — ženských vzorů, které daly přednost rodině před prací. Většina jejich vzorů jsou ženy, které děti buďto neměly, nebo je za ně vychovávaly chůvy.

Zadruhé, muži generace Y jsou parta přiteplalých šamponků a vyšlo by nastejno, kdyby byli hned po narození vykastrováni. Feministická, nenávist k mužům pěstující agenda posledních třiceti let dala vzniknout generaci namakeupovaných, ubulených, metrosexálních, trapných eunuchů. Kdo vlastně zbude ženám z generace Y na výběr, až homosexuálové dokonají své dílo a tito muži znejistí, jestli jsou vůbec hetero?

A nakonec, mnohé z těchto žen byly tvarovány výchovou generace žen, na které odkazuji ve svých příkladech. To znamená, že vyrostly v rozvrácených rodinách nebo v domácnostech, kde jejich matka dávala před nimi přednost vlastním přáním. Od koho očekáváte, že tyto mladé ženy odkoukají tu šťastnou rovnováhu?

A co se týče samotného konceptu šťastné rovnováhy, nic takového neexistuje. Zase jen další lež feminismu. Pokoušet se být matkou a současně věnovat vše práci, je jako snažit se být právníkem na plný úvazek i doktorem na plný úvazek naráz. Určitě byste se dívali jako na blázna na někoho, kdo by nadnesl, že dovede udržet v rovnováze práci u soudu během dne a výkon chirurgických zákroků přes noc.

Tím si jen zaděláte na průšvih.

Tento koncept šťastné rovnováhy je další racionalizací pro nedospělé ženy, které neumějí nebo nechtějí dělat dospělá rozhodnutí. Spíše než aby učinili rozhodnutí, jak to rozumní a dospělí lidé dělají, chovají se jako děti a trvají na tom, že budou mít všechno. Nikdy ale neuspějí (ať už si terapeuti říkají, co chtějí) a místo dělají polovičatě hned dvě věci naráz.
Pak se diví tomu, proč jejich synové vyrábějí v garáži bomby a proč jejich dcery skončí u točení pornovidejí. Sakra, zajistila jsem jim ty nejlepší soukromé školy a chůvy, co se dají sehnat."

http://modite.com/blog/2007/10/22/generation-y-breeds-a-new-kind-of-woman/#comment-3626
Diskuze je z roku 2007, dnes mi přijde, že jestli nějaká změna nastala, tak jedině k horšímu. 

0 komentářů:

Post a Comment